tisdag 28 februari 2012

Resepoesi

I går hjälpte vi en familj inför deras stora äventyr: sex veckor på Hawaii. Vi badade småknattar, nattade desamma och lagade dessförinnan mat till hela familjen. Tog hand om värdesaker och annat jox.

Tidigt i morse flög de från Arlanda för att via London och Los Angeles landa på Maui i morgon vid tiotiden svensk tid. Jag vet inte exakt hur många timmar resan tar, bara att deras närmaste dygn liksom blir 37 timmar, det vill säga 13 timmar längre än vårt. (Vilket dom ju kan ha med tanke på vad som väntar.)

Jag som är en äkta flygplatssucker har följt dem så gott jag kunnat. Klickade in mig på Heathrows webbpklats för att uppdatera deras flygstatus. Orden "go to gate", "boarding", "taxing" och slutligen "airborne" gav känslan av att vara med på ett hörn. Det är resepoesi för mig.

Att familjen sedan messade i morse för att få hjälp med kvarglömda effekter som plånbok och mobil i säkerhetsskontrollen är inte riktigt lika poetiskt. Men likväl intressant för mig som nu lärt mig lite mer om Arlandas inre liv.


(Familjen får bli anonym med tanke på inbrott och så.)