onsdag 14 april 2010

Ukulele



Ni kommer väl ihåg filmerna med George Formby, Flygmalajen? Ja, kanske inte när de visades första gången, men väl i repriser. Jag tyckte han var jätterolig. Gillade Bröderna Marx också. Och Televinken. Jag var liten då.

Men min fascination för ukulelen har bestått. På söndag ska B och jag se och höra The Ukulele Orchestra of Great Britain. De turnerar över hela världen, inklusive Stockhohlm, Uppsala, Malmö och Göteborg. Alla föreställningar är utsålda. Som den envisa åsna jag är ringde jag ändå till Scalateatern - och fick de två sista biljetterna. (När det är så få kvar läggs de tydligen inte ut på ticnet.)

Vet egentligen inte nånting mer om UOGB mer än att de spelar just ukulele. Och att konserterna säljer slut snabbare än en gitarrsträng brister. Det räcker för mig.

Här kan ni se ett klipp. Ljudet är burkigt, men ändå. Förväntar mig mycket (brittisk) humor, jag menar bara instrumentet i sig är ju en humörhöjare.

9 kommentarer:

Eva H-höjden sa...

GRATTIS!!! Jag såg dem förra året? Underbart, minns dem fortfarande med stor glädje!!

Karin på FOX sa...

ÅÅÅ ni får säkert skitkul. Vill läsa en rapport efteråt såklart.

Mira sa...

Visst minns jag flygmalajen! When i'm cleaning windows tänkte jag redan innan jag fick syn på titeln på klippet. Undras om man skulle tycka han var lika rolig idag?

Helen sa...

Televinken var min "kind of guy" på den tiden. Jag har faktiskt en Televinkendocka som jag sparat sedan barndomen.

Hoppas ni får en oförglömlig konsertupplevelse på söndag!
Kram!

Mian sa...

Just nu är ukuleleorkestern på TV4.
Najs!

Caroline Engvall sa...

Ville bara skicka en jättejättestor kram. Du är världens bästa Kesu!

Christina sa...

Så kul att ni fick biljetter! Ända sedan Eva H-höjden såg dem förra året har jag hört talas om dem och fått en cd av Eva också ;) Eva är ett stort fan.

Och visst minns jag George Formby ;)

No-one sa...

Åh vad skoj! Kul att du lyckades snoka rätt på biljetter. Kan bli en upplevelse :) Ännu någonting om dig som jag inte väntat mig. Tänk vad bra att bloggarna finns, så vi lär känna varann på riktigt, på djupet.

Kesu sa...

Eva H-höjden: Åh, visste inte att du sett dem. Ja, dom är fantastiska!

Karin på FOX: Rapport: Brittisk kul hela vägen. Och piluttadejupplyftande musik. Gå och hör!

Mira: Oh yes, "cleaning windows" och "Leaning on a lamppost" flyger genom huvudet när jag hör namnet flygmalajen. Vet inte om han skulle vara så kul idag , ska vi kolla en rulle?

Helen: Tack! Det var BRA!

kram

Mian: Oj, det missade jag., Men de sa faktiskt något om att de varit på "Swedish televion".

Caroline: Tack! Kram tillbaks! Du är världens bästa Carolinofino!


Christina: Ja, ibland är det bra att vara envis. JAg föll också för en cd i teaterfarstun. Perfekt för att dra upp mungiporna mot norr ansiktet.

Alexia: Hihi! Bloggar är inte alls ytliga. Inte alls. Inte våra i allaq fall. Jaså, det trodde du inte? Jo, jag är knäsvag för allt brittiskt. Nästan allt, kanske jag ska säga. Som ukulele.