tisdag 28 februari 2012

Resepoesi

I går hjälpte vi en familj inför deras stora äventyr: sex veckor på Hawaii. Vi badade småknattar, nattade desamma och lagade dessförinnan mat till hela familjen. Tog hand om värdesaker och annat jox.

Tidigt i morse flög de från Arlanda för att via London och Los Angeles landa på Maui i morgon vid tiotiden svensk tid. Jag vet inte exakt hur många timmar resan tar, bara att deras närmaste dygn liksom blir 37 timmar, det vill säga 13 timmar längre än vårt. (Vilket dom ju kan ha med tanke på vad som väntar.)

Jag som är en äkta flygplatssucker har följt dem så gott jag kunnat. Klickade in mig på Heathrows webbpklats för att uppdatera deras flygstatus. Orden "go to gate", "boarding", "taxing" och slutligen "airborne" gav känslan av att vara med på ett hörn. Det är resepoesi för mig.

Att familjen sedan messade i morse för att få hjälp med kvarglömda effekter som plånbok och mobil i säkerhetsskontrollen är inte riktigt lika poetiskt. Men likväl intressant för mig som nu lärt mig lite mer om Arlandas inre liv.


(Familjen får bli anonym med tanke på inbrott och så.)

4 kommentarer:

Elisabet. sa...

Ja, det låter härligt det!

Själv funderade jag på att sätta ut en skylt till eventuella inbrottstjuvar .., att nyckeln finns där och där och det finns absolut inget av värde i huset, för det gör det inte - bara affektionsvärde -.
Kamera, plånbok, dator har vi med oss .., en ring har jag .., ett par örhängen ..., det är befriande att känna sig så ..., ja, "fri"!

Vill dom röja garaget, så varsågoda!

Tankevågor sa...

Oj! Hoppas det gick bra med de kvarglömda sakerna i säkerhetskontrollen!?

.....jag förstår precis den där känslan du har när du följer flighterna på datorn. Gör alltid det när maken är ute i världen och flyger och far. Så skönt att se att han plan har landat osv.

Kesu sa...

Elisabet: Visst gör det? :)

Faktum är att den unge pappan i familjen var inne på din linje. Min fördomsfulla invändning var att inbrottstjuvar nog inte läser svenska eller tar sig tid att läsa lappar. Och vem avgör vad som är av värde, du eller tjuvarna?

Om de får nyckeln och inte behöver BRYTA sig in tror jag nog inte de är så hänsynsfulla att de också tar av sig skorna och tassar runt. Det brukar ju se för ... ut efter inbrott. Så nja ...

Men det måste vara skönt att själv ha känslan att tingen inte äger en utan att man har precis så lite som man vill ha. Grattis till det!

Kesu sa...

Tankevågor: Efter mycket om och mycket men och några sjutton också så fick vi tag på allt.

Visst är det fantastist att få den informationen så snabbt och lätt?