tisdag 13 mars 2012

Underbart för alla bokälskare
Lisette och jag är kompisar med Fru Booked. Det betyder helt enkelt att vi har registrerat oss på en sajt där en del förlag släpper några av sina böcker före det officiella släppet för att vi som äter böcker men inte är professionella recensenter ska få säga vad vi tycker. Det gör vi på Facebook och våra bloggar och/eller twitter. Det finns inga krav på vad vi skriver om boken - fattas! - bara att vi gör det. Idén är helt fantastisk! Mössan av för Fru Booked!

Det är bara ett begränsat antal som släpps av varje titel, så det gälleratt vara snabbb för att få ett ex att läsa/lyssna till. Lisette och jag lyckades norpa till oss ett ex av Ön av Lotta Lundberg. Jag hade höga förväntningar eftersom jag gillat hennes böcker. Men Ön är inte lika bra som de jag läst hittills. Visserligen är intrigen intressant, turister från en lyxkryssning anmäler sexuella övergrepp på en Söderhavsö. På ön arbetar sedan 20 år tillbaka svenska läkaren Olivia och vi följer henne samt hur en brittisk socialchef utreder anklagelsena.

Ön är mörkare och argare än Lotta Lundbergs tidigare böcker. Allt är svart eller vitt, alla är onda eller goda. Det känns för platt för mig.

Rekommenderar därför i stället Skynda, kom och se!, en helgjuten och fascinerande berättelse om dvärgarna Glauer och Ka på en cirkus på 30-talet. I den boken blandar Lotta Lundberg med lätt hand historiska fakta med fiktion. Skynda, kom och läs!

7 kommentarer:

Elisabet. sa...

Härlig recension .., jag älskar när vanliga människor berättar om sina läsupplevelser, så där som dom små lapparna som sitter uppe i en del butiker - typ Bokia -.

Kesu sa...

Elisabet: Älkar jag med. Lappar, bloggar, recensioner på boksajter - slurpar i mig alla omdömen av vanligt bokläsande folk. Ska inte du som läser så mycket bli kompis med Fr Booked? Det tycker jag :)

Mira sa...

Hoh! Jag hoppade på jag också! Så nu får vi se om det dyker upp någon bok hos mig...

Kesu sa...

BRA Mira! Det dyker säkert upp nåt, hemligheten är att vara snabb på datorn och slänga in ett jag när frågan kommer. Plus ltie tur.(Om man vill läsa/lyssna på den boken förstås.)

josefin sa...

hej, såg att du kommenterat en blogg förra året på någon som lagt upp ett inlägg om en ponny snobben, jag ägde honom men han blev stulen förra året.. iallafall jag undrar om du känner hon som har den bloggen då jag vill få kontakt med henne? http://lindamatilda.blogspot.com/2011/04/gammla-minnen-av-snobben.html#links

Carita Liljendahl sa...

Det här var en bok med skojig titel, jag förstår att det handlar om en ö. Men tidningen jag jobbar på heter Östra Nyland, förkortas ÖN :-)
Kom in här av en slump men det var roligt att läsa dina inlägg!

Alexia sa...

PÅ TOK FÖR LÄNGE SEN JAG VAR HÄR. Men nu så!

Vilken rolig idé som låter som klippt och skuren för dig. Att få hugga tänderna i nyheter och sedan recensera.

Tack också för boktips! Nu när lilltjejen börjat sova hela nätter har jag äntligen fått ork att läsa några minuter varje kväll innan jag somnar.