fredag 27 augusti 2010

Läkare slår Victoria



Se där! Jag kan börja som löpsedelmakare på vilken kvällstidning som helst - även de som kommer ut på morgonen.

Nu är det ingen läkare som har slagit vår kronprinsessa som så. Jag fångade bara upp den här notisen:

Europas största medicinska kongress öppnar på lördag på Stockholmsmässan. Under fem dagar ska 30 000 hjärtspecialister från hela världen mötas på mässan. Flera resebyråer rapporterar att det i princip är omöjligt att hitta ett enda ledigt hotellrum i staden.

Hotellstockhholm blev ju aldrig fullbelagt under bröllopshelgen. Men nu när hjärtläkarna kommer hit tar rummen slut. Alltså slår läkare Victoria.

En kompis till mig slår alltid på radarn när det är dylika kongresser på besök. Hon lever lite i vitarocksyndromet och skulle gärna dejta en man med stetoskop. Min gissning är att den stundande helgen kanske inte bara bjuder på kärlek på lasarett.

Själv flyr jag stadens ljus för att kalasa på surströmming. Om ni missade programmet där Jamie Oliver provade sillarumporna ute i skärgården kan ni se det här:

http://www.kanal5.se/klipp/play/jamieupptacker-s01e03-surstromming


Happy helg alla!



9 kommentarer:

Cicki sa...

En gång för många år sedan skulle jag hålla ett föredrag på läkarstämman. Då var det i Göteborg. Jag hade länge haft problem med halsen så jag gick till VC för att kolla upp det. Det visade sig att jag hade skrik-knottror på stämbanden. Tydligen något som mest dagisbarn drabbas av. Läkaren gav mig talförbud vilket jag talade om för honom var omöjligt i mitt arbete. När han hörde att jag skulle prata på läkarstämman i Göteborg så talade han om för mig att alla stockholmsläkare hade bojkottat stämman eftersom den ständigt låg i Gbg.......:-)

Föreläsningen gick bra och halsen kurerade sig så småningom. Svag för vita rockar har jag aldrig varit. Man kan ju tro att det är uniformer som gäller för min del eftersom jag var gift med en polis. Men jag tror jag nöjer mig med en flintskallig, rätt tjock liten gubbe med grått skägg. Han är den underbaraste för mig.....:-)

No-one sa...

Oj - 30 000 hjärtspecialister från hela världen i Stockholm? Då håller jag tummarna för att alla människor där ute i världen håller sig borta från hjärtbesvär nu då!

No-one sa...

PS. Det gick inte att kommentera till inlägget "Läkare slår Victoria". Därför hamnade min kommentar här.

Trevlig helg dear!

Helen sa...

Men vad är det jag ser??!! Har ni surströmmingsfest, eller?? Åhh, så sugen jag blev, jag kan nästan känna doften ända hit...( eller är det Bob som har lagt iväg en smygare? )

Och jag har skräck för de vitarockmänniskorna. Jag förknippar sådana med sjukdomar och lidande.

Ha en bra helg, kram!

Mian sa...

Nyfiken!!
Är det verkligen gott? eller är det mandelpotatisen, löken och tunnbrödet som liksom döljer smaken av de jästa fiskarna?

Mira sa...

Å andra sidan... Skulle man av nån händelse drabbas av hjärtsnörp, så är väl Stockholm rätt plats nu...

Caroline Engvall sa...

Du är en formidabel rubrikmakerska, dear Kesu! Du är formidabel hela du förresten. Och på tisdag ses vi. Hurra. För nu är jag frisk som en surströmmingsfisk!

Christina sa...

He he, rena drömscenariot för en hypokondriker, 30 000 hjärtspecialister på samma ställe!!!

Kesu sa...

Cicki: Skrikknottror!!! Brrrrr! Läkarstämman låg länge, mycket länge, i Stockholm. När nolltreettorna - med rätta - knorrade och tyckte det vore rättvist att stämman förlades vartannat år till Bästkusten blev det så här i början. Numera TROR jag det är standard procedure utan protester.

Du låter kär - härligt! Släpa iväg honom till du vet var, vetja! ;)

Alexia: Ja, det får man ju hoppas. Eller kommer till Stockholm. Men vojne, vojne, var ska de då bo??? (Det verkar som att du lyckades med inlägget ändå.)

Helen: Jodu, det kan du hoppa upp och saätta dig på. Tittar du riktigt noggrant ser du att det är lokala firrar dessutom. Från Hästholmen nära oss. Smakar smaskens!

Kram

Mian: Ja, det ÄR verkligen gott. Tillbehören hjälper så klart till, men själva strömmingssmaken är god och skarp, ungefär som jättejättelagrad ost som kliar i gommen efteråt. Mmmmmm!

Mira: Just precis. Nach Stockholm alle Herzenkranken ...

Caroline: Äsch! Prat! ;) Inte mer formidabel än vad du är. Toppen att du är frisk igen, då kan vi svira riktigt länge ...

Christina: Just det ja. För såna som Robert Gustafsson, Sveriges roligaste hypokontriker, måste Stockholm vara drömplatsen just nu.