fredag 14 januari 2011

Namnupprop - hjälp oss!


Tack till alla som på ett eller annat sätt hört av sig om Lelle R. Det är fortfarande provocerande tomt och tyst efter honom. Och inte kommer vi ut med soporna lika snabbt heller ...

Men - vi har en ny valpis på gång. Det blir samma ras. norwichterrier. En del tycker att man ska ha en annan ras, andra samma. Jag vet inte vilket som är bäst, men vi var otroligt glada i Lelle R:s alla egenskaper, så varför inte? När det tagit slut med killar har man ju blivit ihop med en ny kille = samma ras, så det ska nog gå bra.

Redan morgonen efter Lelle R:s bortgång började jag mejla uppfödare. I slutet av januari ska kennel Turbolines Mika ha valpar. En av dem blir vår om allt går som det ska. Det betyder att vi får en ny liten familjemedlem under april månad. Till dess ska vi

1)
Ha läst på om valpar. Vi har en diger trave att ta oss igenom. Det är kul! "Hjälp, vilken dålig husse man varit", suckade B efter att ha plöjt några av dem. Så är det så klart inte. (Eller hur?) Kolla hur det är tuggat i ena hörnet på en av låneböckerna. Jag tar det som ett tecken att det är riktigt bra bok. Vi gillar redan författarens stil.

2)
Kommit på ett namn. Puh! Vi var först inne på en ny hanhund som spånade frisk namn som Morrgan, Elliot och Morris. Som valp skulle han få gå under namnet Morris Minor. Sedan kom B på att det kanske var bättre med en tik, så risken för direkt jämförelse med Lelle R minskar. Nu har vi börjat om i namnträsket. (Titta noggrant, så ser ni en flik av lappen vi kastat ner våra förslag på.) Till och med lånat en bok som hjälp! Finns det böcker i allt? Jag tror det.

Själv upphör jag aldrig att förvåna mig över kennlarnas namnfantasi. Lelle R hetter Oidipus från början. Pfst! Vad är det för namn? Hans mamma Coco Chanel. Carolinofinos hund Tussen hette Rusch Mix Bolsjevik. Läste på nätet om Pink Fizzy Champagne - som dagligdags gick under namnet Knodden. Haha! Det är hundhumor!

Nu behöver jag er hjälp. Ni alla bloggfiningar som är så kreativa och roliga och omtänksamma: hjälp oss spåna namn. Inga är för dumma, långa eller larviga. Ös på bara. Vad kan passa en liten tuff norwichtjej???

16 kommentarer:

Elisabet. sa...

Jag håller med om fåniga namn. Vår labbe hade Sangett´s Milord - på papperet - men ingen människa kallar väl sin hund för Milord! Dessutom var han en rultig labrador och skulle inte alls ha passat att heta nåt sånt förnämt.

Jaha, du ville ha namnförslag?

Nä, det får ni faktiskt sköta själva .-)

Jag har fullt upp med att hitta på namn till mina egna.

Lycka till!

(Men Barbro, tycker jag är härligt).

Mian sa...

Jag gillar såna där vanliga tantnamn/kvinnonamn, typ såna som min farmor och mormor hade (Elsa och Märta).
2-stavigt namn är nog bra när man skall ropa, eller?

Mian sa...

Här fanns en hel del att välja på:
http://vovve.net/Hundnamn/

Mira sa...

När vi namngav Emser så fick vi bara välja namn på E eftersom det var e-kullen i ordningen. Det namn vi sedan kom på fick stå i stamtavlan: Leringens Emser. Eftersom lillvalpen hade fullkomligt bedårande skära trampdynor, fick det bli Emser. Som de skära pastillerna. Bra tvåstavigt namn med S i som hörs bra.

Har du någon bokstav som du ska följa?

Annars föreslår jag... Få se nu...

Ruffa
Tassa
Nosa
Kajsa
Titta
Pussa
Aja
Lisen
Pyssla
Lizzi
Senta
Tuja
Bolla
Kissa
Bajsa
Lilla Teskedsgumman och
Mrs Robinson...

Hej Hå!

Vad glad jag är att ni bestämt er!

Emser håller med!

Kram på er!

Caroline Engvall sa...

Det är alltså inte slicka på biblioteksböcker man ska göra? Man ska TUGGA? Visste inte. :-) Dåså.

Äventyret framtiden sa...

Vad sägs om Nora?
Skulle passa en liten valpflicka hos er, tror jag :D. Grattis till beslutet att ta en ny liten älskling.

Karin

Moster Ma sa...

Sonja i förnnamn och Puh i efternamn, tycker jag.
Så underbart att det kommer en liten flickvalp till er!

Emma R sa...

Mev va roligt och glädjande med en ny pupp!

Är själv sugen, men just i dag räcker två schnauzrar anser sambo (och jag ibland).

Namn som också låg på 5-i-top-listan när vi skulle döpa Norma (som egentligen heter (Anjins's Nikita Ninja) var;

Rita
Wanda
Siri

Jag tänkte att Norma (Jean) är tufft så nästa tik kanske blir en Rita (Hayworth), eller en Wanda (Jackson)
;-D

Iallafall andra namn som jag tycker är tuffa är bl.s finska namn som:
Rittva, Sirpa, Pirjo mm.

Min sambos förra skotte hade ett häftigt namn, Hon hette Vessla!

Men annars gillar jag Rut, Ragnhild, Vera, Ruska, Morra, Doris, Rakel. oj va många fina namn det finns...

Lycka till med alla trevliga förberedelser!

Cecilia N sa...

Lilla My.

Cicki sa...

Vad härligt att Lelle får en efterträdare. Vi pratar också vovve ibland. Vi får väl se hur det blir.

Så många fina namnförslag ni fått.

Våra pappisar hette Dronning och Tina. Tina var den äldre, mamma till Dronning. Hon var den värdige och borde varit den som hette Dronning. Nu blev det tvärtom, så vår kära clown utan någon form av värdighet bar ett drottningnamn. Så det kan bli. Vill du använda något av dessa namn så varsågod. De är lediga.....:-) Jag kommer inte på något bättre just nu.

bloggtant sa...

Jag träffade en hund som hette Lisbeth och som var helt ljuvlig..rolig och lite kavat så jag föreslår Lisbeth
Ha de:)))

Anonym sa...

Mormors kusin var gift med en Lydia, själv hette hon Beda. Vackra namn båda, passar säkert en terrier också,

Mian sa...

Jag har fått kännedom om vem anonym i ovanstående kommentar är. Jan heter mannen, vars mormors kusin var gift med Lydia :)

Lisette sa...

Förtslag: "Syrran"

K sa...

Min mamma hade en sötis (inte jag) som hon döpte till "Gissa". Snacka om vad kul hon hade när folk frågade efter vad raringen hette - Gissa.

Själv hade jag jättekul när vi hade besök och den MYCKET blonda damen som frågade vad vovven hette. Jag meddelade snabbt att den hette "Raggar-djävel" och synen när hon stod vid tomtgränsen och ropade in på granntomten där de gillade amerikanska bilar och ropade på vovven har glatt mig länge.

G sa...

Ååååååh, skulle så gärna komma med ett riktgit bra förslag ...men det är helt tomt.! Känner dock lite att det kanske är så att man inte kan ge ett namn förän man träffat vederbörande. Vår hund hette Trassel...