söndag 14 februari 2010

Olika horisonter

Sådärja! Tillbaka från faraonernas land utan att ha drabbats av Mummy tummy, Cairo Quickstep eller Faraos hämnd. Magen knorrade blott och enbart av hunger, vilket inte gjorde ett dugg eftersom maten var fantastisk. Återkommer till det.

För en vecka sedan såg det ut så här när jag vände blicken uppåt:
Igår såg det ut så här (i centrala Stockholm). Nästan samma färg på himlen, eller vad säger ni?

11 kommentarer:

Elisabet. sa...

Välkommen hem, madame!

Tobias Fischer sa...

Egyptenbilden är riktigt najs! Well done!

/T

No-one sa...

Håller med dig om att himmelsfärgerna är väldigt snarlika! Dock misstänker jag att man slipper snöröjning på taken i Egypten. Men de kanske står och skyfflar ner uppblåst sand i stället?

När ska vi frukosta?

Cicki sa...

Välkommen hem. Hoppas trippen var bra även om det var en jobbresa.

Karin på FOX sa...

Välkommen hem säjer jag också.
Då är det för sent att vidarebefordra ett konstigt flört-sms jag fick för ett par veckor sen:

"to ms/karin are u been before in egypt (sharm el shikh city) in hilton waterfalls hotel. If yas text me iam rasta the bar man make 4 u Gin tonic"

Det hade du kanske haft glädje av?

Jag haar varit i Sharm el Sheikh, men det var på 70-talet, så jag har inte varit i Egypten. Rasta the bar man var nog knappt född då:)

Lelle R är väl glad nu kan jag tro.

Mian sa...

Aha, nu ligger Lelle R och ruvar mitt på din ryggsäck igen, antar jag.
Fina hus(bilder), båda två.
Vi får veta mer om Egypten alltså - kanon! Jag väntar med spänning.

Lisette sa...

Skönt att ha dig hemma igen. Det har varit lite tomt på bloggen. Väntar ivrigt på reserapport.Kramar. Även till Lelle R som ju fått vara utan några dagar.

G sa...

Läckert bildval!

Kesu sa...

Elisabe: Tack!

Tobias Fischer: TACK! :) För alla som inte vet vem mästerfotografen Tobias är, så är han just det. En mästerfotograf. Och en god kompis.

Alexia: Soulmate där, det var precis så jag tänkte. Det borde rimligen finnas sand att skotta, eller kanske skyffla, i Egypten. Sand som vi behöver på våra snögator. Snön och sanden ser förvillande lika ut ibland, liksom himlarna (om man nu kan säga sä).

Vad sägs om nästa vecka? Let's mail :)

Cicki: Tack! Jadå, jag fick lite sol på nosen och 15 minuter i Röda havet. Det är mer än vad jag får här!

Karin på FOX: Hahahaha! Oh, VARFÖR fick jag inte det messet innan jag åkte? Då hade jag letat upp Rasta the bar man, allt för en GT. Gud så roligt! Har du någon aning om varför du fick det???

Ah, du var på Sinai när det tillhörde Israel? Jag undrade verkligen hur det såg ut då. Tror i n t e du skulle känna igen dig idag. När jag var i Israel på 80-talet snackade alla dykare om att dra til Sharm för att kolla in Ras Mohammed. Det kan väl inte vara Rasta the barman? Hehe! (För er som inte är 100 % bekanta med geografin kan jag berätta att Ras Mohammed är ett berömt rev dit dykarna dras.)

Mian: Lelle R känner sig lugn eftersom alla resprylar är undanstoppade. Då kan han pusta ut och njuta av att flocken är samlad.

Ja, det blir lite mer om Egypten, även om jag inte har så många bilder den här gången.

Lisette: Tomt eller tyst? ;) Många tycker att det blir tyst - och kanske skönt - när jag inte är i närheten på det ena elelr andra sättet. Lelle R tackar för kramarna. Han är lite moloken efter ett besök hos tant Vet(erinären). Inget allvarligt, men det är aldrig kul, säger han. och då behöver han ändå inte betala ... Nästa gång vill han ha en viss fröken att hålla i tassen.

G: Tack! :)

Mira sa...

Välkommen tillbaka. Jag hör i alla fall till dem som tycker att det blir tomt när inte Kesu och Lelle R dyker upp i min blogglista...

Kesu sa...

Mira: Tack! Blir jätteglad över dina ord (hoppas du inte tycker att jag gick med håven tidigare).