torsdag 23 december 2010

God jul - på alla sätt och vis


Är i Halmstad som för ovanlighetens skull förvandlats till ett vackert winter wonderland. Snön har dragit ett täcke över den annars så isfria Nissan. Fint!

Ett par snöbollskast bort myser pappa. Vi har hälsat på honom några gånger - springer redan som barn i huset - och allt är ännu bättre än vad vi vågat hoppas på. Ett exempel: i dag hängde Lelle R med. Bara att ingen höjde på vårdögonbrynen utan i stället kliade honom bakom öronen, frågade efter hans namn och hur han fått sitt ärr(man skulle ju kunna tro att det hänger ihop - ärr som R liksom) ger en vink om hur bra det är. När de sedan säger att en anställds hund är på besök och jag svarar att vi kan promenera i väg med Lelle R om det skulle bli groll och får svaret: Nej, nej, vi låter henne(hunden, inte den anställde) vara inne på kontoret medan ni är här, så Lelle R får gå fritt. Vad säger ni om det? Och vad säger (inte) det om äldreboendet?

Imorgon pilar vi dit igen, flera gånger.

Passar därför på att redan i kväll tacka er fina bloggare för de goda skratt och glada tillrop ni bidragit till - och med. Räknar iskallt med att tvåhundraelvan blir minst lika roligt i ert sajbersällskap. Ha den bästa av jular! Det är ni värda. Allihop!

10 kommentarer:

Tankevågor sa...

Men åååh jag blir alldeles varm i hjärtat av att läsa vad du skriver! Vilka underbara människor på det där äldreboendet som tar emot gästande hundar!!! :-)

Så var det där min mamma bodde också...när vi kom och skulle visa upp vår nya lilla kattunge för min mamma så var det ingen som protesterade. Först hade jag tänkt gömma henne under jackan men när personalen fick se henne så charmade hon dem och alla ville se och klappa henne.

Mamma blev så lycklig och satt och log med kattungen i famnen....det bara lös om henne av glädje.
Så visst har det betydelse med djur...

Önskar er en riktigt God Jul på alla vis!

Kram

annie sa...

Lovely post and fun video. Thank you, Kesu. And Merry Christmas!
annie

Cicki sa...

Vad underbart att ni hittade så rätt boende på en gång. Ha nu en underbar jul och var rädda om varandra. Kram

Helen sa...

Så härligt att höra att din pappa har det bra. Den bästa julklappen du kan få, eller hur?

Ha en underbar jul!

Stor kram!

Karin på FOX sa...

Å vad glad jag blir av din berättelse! Härligt att det finns så mänskliga platser. Det borde inspirera andra till efterföljd.

Jag önskar er allihop en skön helg och en extra köttbulle till Lelle R!

Elisabet. sa...

Det FINNS verkligen pärlor inom äldreomsorgen och boenden som fungerar precis som dom ska!

Vilken lycka det är när ens mamma eller pappa hamnar på ett sånt ställe.

Mian sa...

God Jul på er!
Vad härligt att Lelle R. får sprida glädje på äldreboendet.

Äventyret framtiden sa...

En riktigt GOD, GOD JUL önskas dig och din familj:D!

Christina sa...

Så glad jag blir för er skull när jag läser om äldreboendet. Det du skriver ger en massa bra signaler hur stället är i övrigt :-) Toppen!
En riktigt God Jul önskar vi er allihop från stationen!
Ge din pappa en kram från oss, det känns lite som man känner honom genom din blogg.
Pälstjejerna hälsar till Lelle R att de sparar en blodkorv som julklapp till honom! De tyckte det var lite besvärligt att skicka den med post ;-)

Kesu sa...

Londongirl: Vilket bra äldreboende din mamma hamnade på. Man måste inte älska djur, men jag tycker att det vore bra om man insåg att många gamla mår bra av att ha små kravlösa, pälsvarma, lena djur som älskar en gränslöst och villkorslöst. (Och vem mår inte bra av det, även om man inte är gammal?)

Hoppas din jul var bra och att du är frisk nu.

Kram

Annie: And thank YOU! I had Giggle translate my latest post and I am still deeply impressed that you can get the gist of it. Thanks for keeping up the googlegigglestruggle!

Cicki: Ja, vi är så glada och lättade.

Kram

Karin på FOX: Det finns hopp :) Hoppas du hade en skön helg du med.

Elisabet: Absolut! Det gäller bara att hitta dom. Lycka, lättnad, glädje, tacksamhet - allt på en gång.

Mian: Lelle R gillade att var lurvig tomte kan du tro. Han har redan fått en gammal vän i viken. Maj-Britt frågar efter honom varje dag.

Pettas: Tack! Hade ni det bra?

Christina: Pappa är kramad! Visst blir det så med en del bloggar, det känns som att man redan känner personer fast inte (ännu) inte träffat dom IRL.

Blodkorv! Wow! Lelle R rejvar av glädje. Han kommer och hämtar den. Tjusiga damerna är också välkomna att leverera allt i egen slank person om de hellre vill det. Bara han får träffa dom och bjuda på en riktigt smällkyss rätt på nosen som tack, säger han.