måndag 29 november 2010

Om mörkrets makter och mörksuggor


I dag är jag arg. Och bedrövad. Det verkar som att min externa hårddisk där jag lagrar mina bilder packat ihop. Bara sådär. Poff! Utan ens ett enda litet varningspip. Min skicklige datasupport Johan tror att den kan ha gått hädan, han ser ingen annan rimlig förklaring.

Det lär gå att få fram bilderna igen. Mot en rundlig ersättning. (Inte till Johan utan till företag som specialiserat sig på sånt.) Jag är nog beredd att betala, annars är ju alla bilder och en massa personlig dokumentation ur livet by west.

Medan jag muttrar lite här på min kant om mörkrets makter kan ni läsa mer om mörksuggor. Mian vill veta, Karin och Christina vet redan.

Min bekantskap med de svarta, muminliknande varelserna med lång, stel svans började när en faster till mig flyttade tillbaka till Dalarna. Hennes man samlade på mörksuggor. Jag tror banne mig att han hade alla storlekarna. Pappa köpte bara en, den ni såg i inlägget från hans lägenhet.

Läs mer här.

9 kommentarer:

Äventyret framtiden sa...

Nu håller jag tummarna högt! Hoppas att du får ordning på ditt bild-liv!
Verkligen!

Tack för hänvisningen till Mörksuggans historia. Mycket intressant läsning!

Lycka till!

Moster Ma sa...

Den ersättningen kan inte bli rundlig nog!!!! Hoppas det ordnar sig.

Lisette sa...

Men NEEEEEJ! Stackars dig. Det får mig att tänka på att göra "backupar" till allt jag inte vill tappa som finns i datorn. Min personlige datorsupport + hans syster (!) är alltid på mig om att : Du har väl bu? Varpå jag lite vagt säger att det har jag väl och så springer jag upp till datorn och gör det så fort jag är ensam igen.... Hoppas verkligen att du får dem tillbaka!
Apropå mörksuggan, sitter verkligen svansen där den ska ? Jag tycker att det ser ut som om den skulle komma fram från annan plats.... ;))

Mira sa...

Och jag har aldrig vågat lagra mina bilder på någon sorts hårddisk utan bränner allt på CD i två exemplar. Fast det är klart. CD:ar kan väl också braka...

Mian sa...

Tack för info om mörksuggor.

Jag håller tummarna stenhårt för att allt innehåll på hårddisken går att återskapa (utan att du ruinerar dig)!
(Nu skall jag hämta min externa hårddisk och även backa upp bilderna som finns på den bärbara datorn, så att jag har allt på minst två ställen.)

Christina sa...

Nä så trist, och inte ett enda litet varningspip ens!

Hoppas verkligen att bilderna går att återskapa och att det inte kostar skjortan...fast det gör det väl förstås, suck.

Christina sa...

Vad kul med mörksuggehistoria, allt det där visste jag då rakt inte!
Tackar tackar!

Bokbrus sa...

Jag tar gärna emot några tips om bra ljudböcker på engelska. :-)

Några andra språk en svenska och engelska tror jag inte att jag klarar av att förstå. man får hålla sig till det man kan ;-)

Kesu sa...

Pettas: Tack för tumhållning. Fortsätt hålla ett tag till. Fixing work is in progress ;) Roligt att du gillade mörksuggefaktainformationen (många bokstäver!).

Moster Ma: Nej, så känns det, och det finns risk för att den blir det också, så att säga.


Lisette: Det knasiga är att det här är min backup. Och eftersom jag alltid kör med högsta upplösning på bilderna, blir de för tunga att lagra i datorn också. Därför kör jag så här. Eller har kört. För nu när det är kört måste jag hitta på nåt nytt.

Jag är ingen mörksuggespecialist, så jag vet faktiskt inte om svansen sitter på rätt ställe. Tror inte heller att Tant
Vet(erinären) vet. ;)

Mira: Det låter just nu som ett mycket bra alternativ. Allt kan gå kras, men med två cd-skivor BORDE man klara sig ...


Mian: Vassego! Glöm inte att köpa en om du är i faggorna. Tack för tumhållning. Klarar din dator av alla dina fina bilder utan att jobba lååångsamt?

Christina: Ja, trist är det. Inte ett ljud, den bara stenvägrade. Men snälle Johan ska läxa upp den imorgon har han lovat.

Roligt att du fick lära dig ännu lite mer om de mörka suggorna :)

Bokbrus: Hej! Så kul att du tittade in här! Välkommen! Jag lämnar några tips på din fina blogg. Får jag lägga till den i min blogglista?