söndag 10 april 2011

Hovmästaren!


På väg till landet kör vi ibland inom Tierp. Där finns sedan ett knappt år tillbaka en väldigt bra indisk restaurang. I fredags passade det tidsmässigt väldigt bra att pausa i Tierp, men var skulle Sickan vara under tiden? Friskt frågat, hälften funnet. Vi tog helt enkelt med henne i den bur vi nu vant henne vid att åka i under bilresor och undrade försynt om hon möjligen skulle få hänga på. Indierna sa ja, kanske för att vi var de enda så här vid femsnåret, och Sickan begick sitt allra första restaurangbesök på soffan bredvid oss.


I Frankrike och Österrike är det en självklarhet att hundar får följa med på restaurang. I Storbritannein tror jag det variererar från näringsställe till näringsställe. När vi var på en pub en gång på landsbygden kom en man in och frågade om han fick ta med sin pälskompis in. Sure! sa the landlord.


- Det är okej, hunden får komma in men inte du, meddelande mannen hustrun som stod utanför och höll i kopplet. Haha! Brittisk hundhumor.
Sickan var väldigt nyfiken, men skötte sig exemplariskt. Vi tror vi får komma tillbaka.
Uppdatering: Restaurangen heter Raeesa och ligger på Norra esplanaden 4 i Tierp. Tel: 0293-10211.

8 kommentarer:

Elisabet. sa...

Såna restauranger borde tilldelas medaljer och stjärnor i Michelinguiden!

Du får gärna namnge den indiska rest. Jag älskar indisk mat och någo gång ska man väl ändå passera Tierp ,-)

Kesu sa...

Elisabet: Håller med! Nu har jag kollat med husse, som hade kvittot. Remember restaurang Raeesa, inte så långt ifrån Konsumbutiken.

Lisette sa...

Självklart måste Sickan få följa med! Helledudane så söt hon är med flor framför sig. I Kina lär man ju servera hundar t.o.m....... ( Var den för hemsk ? hihi)

Mian sa...

Vad duktig hon är Sickan, trots att hon bara är en liten valp!
Jag tycker det ser ut som om hon har växt en del sedan ni hämtade henne och det är ju bara en vecka sedan.

No-one sa...

Vilken BRA restaurang!

G sa...

Nedre bilden (ja båda men..alltså) den nedre är bara så bedårande!!!

Tankevågor sa...

Hon är bara för ljuvlig och vad duktig hon är som ligger där i buren under tiden!! Hon känner sig nog trygg i sin lilla koja där.

Jag skulle önska att vi också hade några restauranger som man kunde ta hunden med sig på. Som det är nu så blir det ju bara att Roxy får följa med när vi äter på uteserveringar och då blir det ju aldrig på vintern.

Men vi HAR ju faktiskt några hundcafeér i Stockholm.....ett vid Tessinparken och ett på John Ericssons gata på Kungsholmen. Har du varit där någon gång? Jag har inte provat dem.

Kesu sa...

Lisette: Självklart! Med flor, ungefär som Jackie Onassis då? ;) Hehe! Jag tänkte faktiskt tanken när vi klev in "tur att det inte är en kineskrog". Men vi höll hårt i Sickan och släppte henne inte med blicken - än mindre ut i köket. Hu!

Mian: Visst är hon ;) Hon HAR vuxit, du har rätt.

Alexia: Toppenbetyg till den restaurangen.

G: Bedårande var ordet :D

Tankevågor: Det skulle jag också vilja ha. Om det går i ett land, går det så klart i ett annat. Nej, jag har bara läst om de där kaféerna, men aldrig varit där.