söndag 6 september 2009

Höstfrossa


Färska rödbetor. Halverade. På saltbädd. I ugn. Med salt på. Och olivolja.

Hur lagar du dina rödbetor?

13 kommentarer:

Elisabet. sa...

Jag köper dem på burk, färdiginlagda.

Förslagsvis från Felix.

Förskräckligt lättejfullt.

Cicki sa...

Gud så gott det ser ut. Måste köpa rödbetor snart. Fuskar och gör som du med salt och gärna en klick smör till vid ätögonblicket. Mums

Christina sa...

Mums vad det där såg gott ut och vilken sinnlig bild!

Vi brukar rosta i ugnen eller så kokar vi dem.
De är jättegoda att äta skivade med havssalt, lite god olivolja och färskriven parmesan.

Lisette sa...

MMMMMMMMM. Jan håller oss med dylika godsaker. Far och jag är jättebortskämda.Den här tiden är gudomlig. Men visst klickar du väl på en rejäl slatt RIKTIGT smör också? Gärna extrasaltat och rejält onyttigt!!Urdåligt GI-värde och mängder med felaktiga fetter för att inte tala om alla kalorier;)MUMMMMMS

Monet sa...

Oj, mums! Måste prova i Provence om några dagar.

Och du och B kommer ihåg att inte bli rädda i morgon bitti när ni kissar rött?:-)

Mian sa...

Kokta eller ugnsrostade rödbetor brukar det bli.
Smör + flingsalt.
Gott!

Jag har f.ö. samma grönsaksleverantör som mamma Lisette. Du må tro att det är lyxigt med leverans direkt till dörren av giftfritt odlade grönsaker. Leverantören var här nyss, med nyplockade vaxbönor och squash.

No-one sa...

GOTT!!! Jag brukar göra rödbetssoppa. Mmmm!

Lisette sa...

Till denna sidas annonsavdelning,att införas under avd. ”Kontakt sökes”.
Välvårdad, gladlynt medelålders dam. Nyttig.(!) Med dokumenterat prydligt yttre. Ca 40 -50 cm hög. Söker ensamstående herre, gärna äldre, distingerad med vältrimmad behåring. Helst blond eller rödhårig. För gemensamma vegetariska kulinariska upplevelser och stillsamma romantiska promenader runt fiskdammen.
Svar med foto till ”Snorvalpar göre sig icke besvär”

helen sa...

Jag kör med Elisabets version, färdiga på burk, men jag kan tro att det är en helt annan smakupplevelse att få sätta tänderna i de färska rödbetorna, har faktiskt aldrig ens provat såna ...

Kram!

Kesu sa...

Elisabet: Jag ser inget fel med att vara lättjefull!

Cicki: Är det här fusk? ;) Mums för Måns!

Christina: Mums var ordet (sa Måns). Åh, färskriven parmesan, det måste jag prova. Har bara kört vetaost och grönmögelost hittills.

Lisette: Jag bassar på B när han kör extrastroa klickar smör, men det är bara för att jag är avis. För det är så gott! Du har väl provat Bregott med havssalt?!

Monet: Ja, det MÅSTE du göra! Det var faktiskt B som gjorde mig uppmärksam på det. Hade aldrig lagt märke till färgen tidigare. Antar att killar ser det bättre :) Och nu är vi härdade båda två. Kör försiktigt!

Mian: Aaaahhh, hemodlat och giftfritt OCH levererat till dörren. Hur stort upptagningsområde har han den där leverantören. Kan han pallra sig till Solna tror du? ;) Förstår att de där betorna - och andra grönsaker - smakar alldeles extra gott.

Alexia: Rödbetssoppa! Wow! Kan du inte lägga ut receptet nästa gång du gör det?

Lisette: Hjälp! Vänta! .... sådärja! Jag ramlade av stolen, så skrattade jag. Den företagsamma hundfröken har fått svar i ett nytt inlägg.

Helen: Prova! Det är jättelätt. Bara skjuts in i ugnen. Jag skalar dom inte ens. Tvättar bara.

Kram

Christina sa...

Jag hade alltid bara kört dom med smör förut. Det var på en gårdsfest i Sthlm, då jag satt bredvid en ung kock som hade studerat i Frankrike, som hon berättade att det godaste hon visste var just primör-rödbetor med olivolja och parmesan.
Det var så häftigt att komma från en sån person. Det enklaste är ofta det bästa - det gäller allt.

Cicki sa...

Vet inte vad jag menade med fusk. Tror jag menade att jag måste köpa mina på affären. Efter svampskogen idag så var vi en sväng på Willys. Jag var tvungen att köpa rödbetor för jag blev så sugen efter ditt smarriga matförslag.

Kesu sa...

Christina: Helt rätt! Less is more. Primörer är alldeles för goda för att dribbla bort med en massa smaker. Nästa gång kör jag din variant.

Cicki: Så roligt att du blev inspirerad att köpa färska rödbetor. Hoppas att de smakar riktigt gott.