Jag vet, jag vet. Sen fredagseftermiddag är INGEN bra idé att besöka Hötorgshallen. Men jag hade inget val. Och det ledde faktiskt till ...
... fredagsmys!
Happy helg!
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Journalist,i 08-området som hittat en massa nya kompisar via bloggen.
12 kommentarer:
Ah, retsticka där - vad bidde det????
Du har läsare som suktar efter saluhallar, så lite vill vi vara med ;)
Själva lagade vi till Stribergslamm i gryta, slow food. Pälstjejerna tyckte också att det var helt ok.
Jag är också en sån som vill veta vad andra åt till middag...
en skapligt god sallad här OCH en handgjort camembert med granskottssirap!
Christina: Jag blir så smickrad att jag genast avslöjar att det bli pilgrimsmusslor och tonfisk. Japp, favorit i repris. Bara snabbt ner i pannan och upp igen. Mangosalsa till den sjungande firren. Mmmmmmmmm!
Stribergslamm, slow food. Jösses va gott! DET har dom inte I H-hallen :(
Moster Ma: Se ovan. Handgjord camembert? Vafalls? Grankottssirap??? Hur mycket vin blev det???
Allvarligt talat: jag är nyfiken. Berätta mer!
Jag blev ju också nyfiken. Nu ser jag ju att du avslöjat det. Det låter mumsigt värre. Här blev det inget upphetsande eftersom sambon inte mår bra så jag åt ensam, lite mikrovärmda rester. Man blev mätt i alla fall...:-)
Ja, vi har ju alla våra olika sätt att ordna fredagsmys...
Vissa äter gott, andra snusar på dunbollar(läs kattunge)...
Vilket som är bäst? Ja, det vette sjutton...
Ha en bra helg!
Kram!
Cicki: Oj, inget allvarligt med sambon hoppas jag. Mikrade rester blir det här också, fast inte just ikväll.
Helen: Jag skulle gärna göra bägge delar, äta gott och snusa på den snövita dunbollen ni har.
Skön helg du med!
Kram
Nej då. Han är mest hängig och trött. Det är nog en släng av förkylning eller nåt sånt.
Åååå - Hötorgshallen. Jag älskar att gå och spana där. Goda oliver, bröd, kryddor... Lyckliga du som kan slinka in där då och då.
T ä n k om vi hade något som kom i närheten av en saluhall här.
Får Rambo smakprov efter maten? undrar jag lite nyfiket.
Jag säger då det: vad gör man inte för sitt fredagsmys?
Osten var inhandlad på Saluhallen till nyår, men har fått vänta... den var värd att väntas på och granskottssirapen, en liten ynka flaska köpte jag på Tjörn i somras.
Brevé heter producenten och finns på nätet. Smakar friskt och lagom sött och var perfekt med osten och den ynka lilla vinslatten vi drack!
Cicki: Skönt att höra.
Mian: Du har rätt, det är en lyx att ha så fina saluhallar tätt inpå knuten. Fast jag tänkte inte riktigt så i går när det tog en timme att uträtta tre ärenden. Men jag får skylla mig själv som inte valde en bättre tidpunkt.
Jag älskar alla typer av mataffärer, stora som små. Det är ju så inne nu med mat, kan du inte öppna en i Falköping? Mamma Lisette hjälper säkert till. Sätt Alice i fönstret så har du snabbt en kundkrets.
Just tonfisk och pilgrimsmusslor vill inte Lelle R ha. Det är kissmat, säger han. Men vankas det anka eller oxfilur eller nåt annat i köttväg är han på.
Alexia: Just precis så, vad gör man inte ...
Moster Ma: Tack för besked. Tyckte det lät jättespännande! Känner man av att sirapen kommer från granar, jag menar är det något stråk av kåda i smaken? Jag gillar pinjenötter och kan tänkta mig att grankottssirap kan smaka åt det håller. Måste kolla in fabrikören.
Mmmm, så gott det låter - igen, med pilgrimsmusslor och tonfisk :) Mangosalsan låter rent förförisk mitt i alltihop!
Moster Ma's granskottssirap lät väldigt spännande! Tänk vad mycket kul det dyker upp på hemmafronten nuförtiden i fråga om mat :)
Skicka en kommentar