lördag 2 januari 2010

Vintervackert





Nyårsdagen kom med nyslipad sol. Härligt! Hela världen såg ut som om någon doppat den i florsocker - snyggt uttryck som jag lånat från Londongirl.

Lelle R älskar snön. Han hoppade och skuttade och skickade nospussar till sina fästmöer norr om stan. Samt till Mademoiselle Dessi såklart!
Matte hade svårt att ratta hund, bajspåse och kamera, därför blev bilderna lite hipp som happ och kopplet hamnade över örat.

13 kommentarer:

Mian sa...

Det är oerhört vackert ute just nu, men lite väl kallt för min smak - jag är nöjd med några få minus.
Lelle R är fullständigt oemotståndlig i ljuset från vintersol och med snö runt nosen!

Lisette sa...

Han är ju bara HELT BEDÅRANDE Rambogubben!!!! Vi skickar massor av vinterpussar .

Helen sa...

Tror du att jag kan få en snöig nospuss av Lelle R, trots att jag inte är en pälstjej???

Kram!

Cicki sa...

Idag är det verkligen underbart vackert ute. Solen skiner även här, hos oss som bor nästgårds. Man blir glad sådana här dagar.

Nu ska vi snart åka över till bonussonen och ta hand om Amerikafrämmandet. Bonussonen jobbar till kl 20 och amerikafrämmnadet behövde vila några timmar. Men nu ska vi ta vid. Få se vad vi hittar på.

Christina sa...

Han har en förmåga att se ut som en liten buspojke med slangbella i bakfickan, Lelle R ;)
Pälstjejerna uppskattar verkligen att han ser ut som han har en räv bakom varje öra och skicka massor av nospussar!

Du kan ju tänka dig hur knepigt det är att ratta tre koppelhundar plus kamera, fast idag gick det ju inte att låta bli så vackert som det var ute!

Ett Gott Nytt År önskas från stationen! Tack för ett jättetrevligt bloggår!

Kesu sa...

Mian: Vintersolen gör otroligt mycket, eller hur? Vi kan kalla det här en studie i fotoljus, eller hur jobbigt det är att plåta hund. För mig i alla fall. Fattar inte hur du lyckas så bra med Alice jämt.

Jag plåtade och halkade och böjde mig ner och försökte få till det. Den översta bilden är den sista, säkert nummer 23 under loppet av 40 minuter.

Lisette: Lelle R rodnar av berömmet och slänger iväg några extra pussar till dig.

Helen: Buit of course. Lelle R är inte den som är den. Känn dig pussad!

Cicki: Vad roligt att Amerikafrämmandet får uppleva Stockholms i vackraste vinterskrud. Det är så tacksamt att visa upp ett Sverige i sol. Hoppas att de inte är från Florida och bara packat tunna kjolar ;)

Christina: Lelle R är glad att de eleganta pälskvinnorna uppskattar en liten kortrocking som han med ostyrig päls och snö runt nosen. Han skulle ALDRIG användas slangbellan mot dom. Den är till för sorkjakt.

Jag begriper inte hur du lyckades plåta dina fina bilder idag utan oskärpa.

Men du detsamma! Tänk att vi fick till inte en utan två IRL-träffar. Må det bli många fler!

Cicki sa...

De är från New Jersey. Det är sambons brorsbarn. De har bott i Sverige när de var små så de är inte helt främmande för kyla. Roseanna var tolv år när de flyttade härifrån. Hon var bra klädd men Nicklas var lite för tunt klädd så han fick låna vantar av mig när de åkte härifrån ikväll.....:-) Imorgon ska de ut med bonussonen och köpa varmare kläder innan de kommer hit....:-)

Anita sa...

Urvacker utsikt från terassen - och så mycket snö!!- underbar liten Lelle och härliga vinterbilder.

Tänk att ni har så mycket snö i Shlm! Det påminner om de första snörika vintrarna på 60-talet i Sthlm, när jag kunde åka skidor i Altorps fritidsområde...

Kesu sa...

Smulan: För en gångs skull har vi verkligen MYCKET snö i Stockholm. Igårkväll singlade ännu fler flingor sakta ner och jag tyckte det var så vackert. Får aldrig nog.

Så du har bott i Stockholm, det visste jag inte. Jag är inflyttade, kom hit våren 1996. Hur länge bodde du här?

Anita sa...

Kesu, väääldigt länge! ;) Hela 28 år bodde jag i Sthlm. Mina föräldrar inkl. barn flyttade ner när jag var 15 år. Jag flyttade upp till Norrland igen 1991.

PS. Är det tänkt att det ska bli småjyckar när hundparet har förlovat sig...?

No-one sa...

Vilka underbara vinterbilder. Det är så vackert när snön ligger kvar på varje gren sådär. Och lille Lelle R tar sig bra ut mot snöig bakgrund, tycker jag. Jättesöt är han!

Kesu sa...

Cicki: Jag missade dig där. Från New Jersey, The Garden State minsann. Jätteroligt med främmande from over seas tycker jag.

Smulan: Oj, så länge! Trivdes du under tiden eller längtade du tillbaka upp norrut? Jag är ursprunligen från Umeå, men har flyttat runt ganska mycket.

Alexia: Jag njuter varje snödag! Vintern är Lelle R:s bästa tid kontrastmässigt. Hösten den sämsta för då smälter han liksom bara in och det gillar han inte, ego som han är!

Kesu sa...

Smulan igen: Glämde din viktiga fråga. Tyvärr blir det nog inga småjyckar. Men visst skulle de bli gulliga?! :)