söndag 21 september 2008

Lovely!

Är man nörd, så är man. Och är man anglofil, så är man det också. Jag älskar Penguinböcker - så är det bara. Coolt + kult = Penguin.
Och jag är inte ensam:
Det här är en hel bok som bara handlar om Penguinomslag genom tiderna. Bilden skulle kunna vara tagen i mitt sovrum, eller hur? Muggarna ovanpå brukar inte stå där. Stillebenet har jag arrangerat bara för er kära bloggläsare.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Jag kanske får skämmas, men jag vet inte vad en penguinbok är. :-)

Kesu sa...

Caroline: Skämmas måste du inte, men om du gillar engelska böcker på originalspråk har du säkert läst några.

Penguin är helt enkelt ett engelskt bokförlag, grundat 1935, som gett ur hur många titlar som helst. Nytänkandet bestod i att böckerna inte skulle kosta så mycket och säljas lite överallt, inte bara i boklådor. Eftersom Penguin har så många år på bokryggen kan de skryta med författare som Agatha Christie och andra STORsäljare som aldrig går ur tiden. (Din förläggare hade en massa Wodehouse utgivna av Penguin såg jag när jag var hemma hos honom. Dem hade han letat upp när han var pappaledig och gick och drog med barnvagnen, berättade han.)

Förr i tiden såg böckerna ut precis som i min bokhylla. orange och gröna bokomslag med en liten pingvin. Idag ser de ut lite hur som helst - tyvärr.

Jag tycker att du ska försöka bli förlagd av Penguin :)

Läs mer här http://en.wikipedia.org/wiki/Penguin_Books

No-one sa...

Snyyyyggt! :-D

Kesu sa...

Pixaleixa: Tack! :)