fredag 26 september 2008

Tvärglida

Idag ringde jag en uppdragsgivare (igen) för att påminna om en faktura som inte betalats (på länge). Jag ringde senast för en vecka sedan och då skulle pengarna vara på kontot senast tisdag.

Idag är det fredag (igen) och ingen betalning har kommit in. På andra försöket fick jag tag på ansvarig (igen). Hennes förklaring:
- Ursäkta mig, men din faktura har tvärglidit!
- Förlåt, vad sa du?
- Jo, jag är hemskt ledsen alltså, men den bara tvärgled. Jag betalar den nu.

Jag frågade inte en tredje gång. Som skribent ska man ha koll på språket. Och tidningen kanske inte vill ha mina artiklar i framtiden om jag inte vet vad tvärglida betyder. För det vet väl alla! Eller?

5 kommentarer:

No-one sa...

Tvärglid? Det har jag aldrig hört. Men jag gillar ordet...

Kesu sa...

Pixalexia: Ja, ordet i sig är det inget fel på - bara om det betyder "vi tänker inte betala din faktura!"

No-one sa...

Jag tolkar ordet så här: din faktura tvärgled, dvs när hon hade alla fakturor framför sig åkte din av misstag åt sidan och därav missade hon den. Men det är klart hon ska betala! Säg till mig annars. Jag är en j***l på att jaga folk ;) Fråga Loopia, ha ha ha haaahahahahahaa!!

No-one sa...

Förresten, jag gillar ordet "tvärgled" jättemycket. Så mycket att det var bland det första (!!) jag började prata om när jag vaknade i morse. När jag och Maken precis vaknat, innan vi ens klivit upp ur sängen så frågade jag honom (helt apropå ingenting) om han visste vad "tvärgled" betydde. Det visste han inte. Sen berättade jag om ditt inlägg och vad ordet betydde.

Tack för att du berikar mitt ordförråd! Mer sånt! :-D

Kesu sa...

Pixalexia: Hon har betalat nu, men nu blev jag jättenyfiken. Vem är Looopia? BERÄTTA!

Du är för rolig! Vad tycker Maken om sådana språkfrågor? Jag undrar om ordet är positivt eller negativt. Vad tror du? Man kanske kan välja. Jäklar, imorse tvärgled jag och slog hål på byxan. ELLER Det gick hur bra som helst, jag tvärgled genom alltihop.