torsdag 26 mars 2009

Jugendtulpaner

Ibland har man tur och får tag i tulpaner som står lite längre än två dagar. De här köpte vi förra lördagen och jag tycker de ser jugendcoola ut så här i slutet av sin blomning.

5 kommentarer:

Christina sa...

Har du bläddrat i Hannu Sarenströms trädgårdsböcker någon gång? Han har bilder på tulpanbuketter som är överdådigt vackra när blommorna är helt nedvissnade och torra.
Skönt med människor som vänder upp-och-ner på begrepp.
Det är vackert med vissna blommar ...inte för att jag tycker att era är det. Absolut inte. Prakttulpaner...men de börjar ändå åldras på det där charmiga sättet.

Kesu sa...

Christina: Nej, jag har bara bläddrat i hans kokböcker. Men tack för tipset! Ska kolla böckerna. Jo, de börjar bli lite vissna här och var, men de får stå kvar lite till ändå. För just precis så: åldras på det där charmiga sättet. Som vi ska göra tillsammans med vår (våra?) chihuahua på hemmet ;)

Elisabet. sa...

Och vacker vas. En sån hade jag .., men den gick i kras .. buuuuuuhu.

Kesu sa...

Elisabet: Tack! Ja, den var en standardpresent för oss i kompisgänget som nu är i, eh, okej då, övre medelåldern. Alla fick varsin på 40-årsdagen. Jag är alltid lite skraj när jag handskas med vasen. För den kan ju lätt gå i tusen bitar.

På jularna fyller jag den med småsten och trycker ner hyacinter. Repar glaset, säger en väninna, men hellre repigt vasglas än vas inställd i skåpet liksom.

Christina sa...

Ja, förstår vad vi ska åldras charmigt på hemmet, du och jag och alla våra chihuahuor ;D