måndag 27 april 2009

Lelle R - en badbaddare

Lelle R smygövade lite på landet under påsken. Igår var det storstadspremiär, närmare bestämt i Huvudsta. Tjoho! Rakt ut i vattnet bara, innan vi hunnit stoppa honom. Ni ser ju själva geggan som flyter runt. Men är man galen i att bada, så är man. Och bryr man sig inte om att man kletar ner bilbaksätet, så gör man inte.Här ser ni att vattnet är klarare. Japp, det är bad nummer två inom loppet av tio minuter. Tror egentligen inte att vatten är en terriers riktiga territorium, de apporterar ju aldrig, men Lelle R är i så fall undantaget som bekräftar regeln. Han missar aldrig ett dopptillfälle om det är över tio grader i luften.
När man har varit duktig ska man väl ha godis. Eller?

15 kommentarer:

Lisette sa...

Han är bara HELT BEDÅRANDE! Jag vill pussa och pussa!

Kesu sa...

Lisette: Precis som Alicebrallis :) Gillar hon att bada?

Lena sa...

Jag har en likadan, men större. Ginge det att simma i vattenpölar så skulle han göra det.

Kesu sa...

Panter: Välkommen till min blogg! Roligt att du hittat hit! Du menar att du har en stor hund som också är galen i att bada? Är det din schäfer som jag sett på bloggen? De är väl inte heller kända för att kasta sig i vatten, eller har jag fel? Simma i vattenpölar - hoho - ja, det kan ju NÄSTAN vår kortbente terrier. ;)

helen sa...

Gud, så gullig han är, Lelle R!!

Och ingen ska då komma och säga att han är en badkruka!!

Duktig vovve!

Kram
Helen

Lena sa...

Han, schäfern, gillar allra mest att plaska och det gör han med emfas.

Kesu sa...

Helen: Nä, badkruka är nog det sista han är. :)

Panter: Kan tänka mig att plasket når långt ...

Lisette sa...

Njae, Alice är ingen badfantast. Hon gillar att bada om vattnet är kav stilla. Lägga ner magen i en isigt isigt iskall bäck för den sköna svalkan går fint men det stora havet-NIX. Av alla farliga saker är vågor allra farligast;)Och så är det ju så jobbigt att behöva dra upp all tång ur havet, för det är det hon sysslar med om hon kommer dit.

Mian sa...

Jag kan bara hålla med mamma Lisette: han är bara SÅÅÅ söt.

Christina sa...

Hit med honom, säger Poppan bestämt!

Underbar liten vattenknorv! Puss puss från alla av kvinnligt kön på stationen.

Kesu sa...

Lisette: Om det går vågor, vågar Lelle R inte ner i spat. Kluckelickluck och han vänder. Antar att de kortbenta liven uppfattar minsta våg som en jättehög våg i megasurfklass. Va, drar hon upp tång? Om hon drar upp vass också, kan hon få jobb hos oss på landet. De förbenade vassruggarna tar snart över badviken. Vi för en ojämn kamp, ruggen och jag. Men jag ger gärna Alice tio öre strået. Eller ett ben för vart tionde hon drar upp - med rötterna.

Mian: Tack! Han posar lite extra, för han vet att Alice kanske
(f)luktar lite på din skärm.

Christina: Nu rodnar han så det lyser genom pälsen och undrar om han kan få plaska lite kyskt med pälstjejerna i en skogstjärn eller så. Gillar dom att bada?

Christina sa...

Pälstjejerna är inte inne på den kyska linjen när det gäller. Pang på rödbetan är mer deras stil...och de avskyr att bada.

Men de är vänliga och oerhört kärleksfulla, hälsar de. Matte instämmer.

Kesu sa...

Christina.: Bad (i skogstjärn) är inget krav från Lelle R:s sida. Han är med på rödbetenoterna så länge de korta korvbenen och den höga åldern tillåter ;)

No-one sa...

Haha, du borde få ett pris för dina fantastiska bildreportage med Lelle R! Jag fattar inte hur du lyckas fånga honom och hans ansiktsuttryck så bra på bild?! Amazing. Och roligt.

Kesu sa...

Pixalexia: Tack, du är så snäll som skriver så. Kolla Mians och Eva H-höjdens bloggar som jag tipsat om. DÄR hittar du fina hundbilder! Uj, uj, uj!