torsdag 30 april 2009

L'heure bleu

Jag fortsätter på mitt blå tema. Så här såg sovrumsfönstret ut tidigare i afton. L'heure bleu, den blå skymningstimmen.

11 kommentarer:

Elisabet. sa...

Hortensina är för mig Argentina .. (en resa till mamma 1979 .., vi åkte tåg från Buenos Aires till norra delen .., hälsade på bekanta i Salta .., körde bland villorna uppe i bergen och överallt .. HÄCKAR av hortensina!) och Bretagne .,. även där hortensia i stoooora sjok och som häckar och med väggar av stora stenbumlingar.

Vacker bild också.

Inte minst.

Elisabet. sa...

Hortensia.

Hortensia.

Hortensia.


Jag vet.

Kesu sa...

Elisabet: Tack! Tänkte på dig när jag tog den, du fönsterälskande människa. Jag förstår varför! :) På Madeira växer det också häckar av hortensia. Här kostar en enda uschlig planta flire hundra kronor, där växte det för flire hundratusen kronor - jag lovar. Slösande vackert var ordet! ;)

Kesu sa...

Elisabet: Hihi! Say after meplease: h o r t e n s i a! :D (Såg inte ens att du skrivit nåt annat!)

Christina sa...

Vilken vacker utsikt ni har, både i förgrunden och längre bort :)

Jag fnissade lite åt rubriken, för jag minns en person som tillsammans med några andra stod och betraktade skymningslandskapet.
Personen i fråga slår ut med armen och utbrister lidelsefullt:
-Lör blör!

Så fel det kan bli ;)

Kesu sa...

Christina: Lör blör - hihi! Det är inte lätt med utrikiska. Minns du mitt inlägg om hur knasigt det kan bli ibland? "Vi vill ha regn!" istället för "Vive la reine!"

Monet sa...

Helt underbar bild! Jag älskar också hortensior och blir tokig när jag ser dem buskvis på planskolorna här.

Men jag är osäker på om jag skulle klara dem - hemma vissnar de för mig hela tiden också.

"Lör blör", haha. Anne, som är fransyska kommenterade på min blogg att hon hade ett sjå att först förstå "döshvå" som jag också använde som rubrik.

Eller som min pappa brukade säga: La petite vient en mangeant". Den lilla kommer medan man äter. Han menade förstås "l'apétit vient en mangeant"!

Tankevågor sa...

Vilken fin bild på ditt fönster....nu vill jag också ha en Hortensia! Det var länge sen jag hade en.

Kesu sa...

Monet: De behöver MYCKET vatten men repar sig snabbt bara man sätter ner dom en stund i en fylld diskho. Funkar varje gång!

"Den lilla kommer när man äter. "Haha! Den var bra! Jämför det korrekta uttrycket med vårt att hungern är bästa kryddan. Fransoserna drar alltså ut på det och räknar med att maten sätter igång aptiten. Tja, varför inte? ;)

G sa...

Ha, måste visa detta för min mor som älskar Hortensior. Hon har en just nu och jag vågar nog påstå...att hennes är pampigare! Eller så är fönstret mindre. Who knows!

Kesu sa...

G: Hm. Litet fönster skulle jag tro ;) Å andra sidan: pensionärer förväntas väl ha pampiga blommor. Dom står ju där och pratar med dom dagarna i ända. Va? Inte din mamma? Nä, kanske inte. Litet fönster dårå. Hälsa henne från mig hur som!